måndag 10 december 2012

Ohhps.....

Fick ett telefonsamtal från en gammal släkting från Norrland
Hon undrade om jag hade kvar min Överkalix dräkt??????
Den fick jag av mina föräldrar på -60 talet. Visst har jag det....den ligger i en kartong långt, långt inne i en garderob.
Men nu så ska La Monique dra sig själv i örat och plocka fram den! Nu ska den användas(om jag kommer in i den) I dag är det Nobeldagen och då ska den på.........*fniss*.....
Är för tillfället en utställning på biblioteket i Överkalix .Jag har även en liten hätta!La Monique i ett "nötskal".....den snygga hilkan (heter så i Överkalix) scarf som ni ser på bilden har jag i mååånga år använt som DUK i vår picknick korg.........oj,oj käre släkting om du bara visste.....


Nu hoppas jag att er helg varit bra. Önskar er alla en fortsatt bra vecka.
Stressa inte, de är två veckor kvar till Jul. Var rädd om er och glöm aldrig bort att ni 
alla är värdefulla och unika.

Dagens tänk: Vänta inte på att vänskapen ska
komma och knacka på din dörr.
gå själv och knacka på.

KRAM OCH VINK

14 kommentarer:

Rantamor sa...

Klart att findräkten ska på nu när det är nobeldagen, vi har nyss ätit lunck blev lite uppvärmd risgrynsgröt och en skinkmacka...kanske inte riktigt nå nobelmat men gott.

Ha d gott och hoppas du kom i din fina dräkt !!!

Tjingelingenkram från Rantamora...

penandparchment sa...

Dagens tänk, BRA! ,-)
Tjusig dräkt, något sånt har jag aldrig burit!
Den som du använde i korgen(duk) passade ju även bra där ,-))
Du bor vackert, och vilken utsikt, älskar att åka förbi där.
En av de vackraste vägar i Sverige
Ha det fint, Två veckor kvar till Julafton, HJÄLP säger jag ,-)))?!?!
KRAM Primrose ,-)

Monica sa...

Vilken vacker dräkt du har! den kan du vara stolt över! Mina farmor och farfar hade gästgivaregården i Råneå, det är ju inte så långt från Överkalix!
Ha en fin fortsatt vecka, kram, namnen!

Arja sa...

Knack,knack, knackeliknack!
Halloj på dig!
KLart du kommer i din fin fina dräkt! Och "duken" det är klart att den skall användas, och blir det riktigt dragit kan du använda den till det den är ämnad till hihi. Ha d bäst goa du :O)
kram kram Arja

Pia Gustafsson sa...

Vad fin den är din dräkt. Jag vet inte vad jag ska ha på mig, tar nog mysdressen framför brasan och tv:n. Härligt ordtänk idag Monica.. Kraaam Pia

♥ Carina ♥ sa...

Hihi, som duk? Du är rolig du :)
Fin dräkt! Själv har jag jobbarstassen på i natt eftersom jag jobbar.
Kram kram

Gunnel sa...

Vilken fin dräkt! Har du verkligen använt sjalen som duk??? Du är allt lite tokig du. Men ikväll klär du dig väl fin och använder alla attiraljer som hör till? Eftersom jag inte är bjuden ikväll så tänker jag inte klä upp mig nåt vidare. Behåller joggingbrallorna på...tar kanske på lite läppstift och några örhängen. Kram

Irenes tavlor sa...

visst var det en fin duk som ligger i korgen...och du har sett till att den kommit till nytta hi hi... hoppas nu att du kommer i dräkten...så du blir riktigt fin...kram kram

Birgitta sa...

Tror att du är riktigt tjusig i din dräkt från norr. Klart att du ska använda den och inte ha den längst in i garderoben.
Tyvärr har jag ingen så fin dräkt att ta på mej. Vet inte heller varifrån jag skulle ha en eftersom jag är en flyttfågel.
Önskar dej allt gott.
Kram Birgitta

A House With A View sa...

Hjääääälp, sjalen som duk, haha!!! Det är klart att det är du som gör det Monica, njuter livet här och nu - med det som finns i omgivningen!! Varför inte liksom, fniss!! Du är härlig du:))))
Uuuuunderbar dräkt!!

Stööööööööörsta kraaaaaaaamen aka

lavendia sa...

Se där ja! Användbar nu till alla festligheterna i vinter.
Då jag gick vävkurs, vävde flera huvudbonad och förningsduk =det man "förde" maten med sig i, så du har nog inte varit så fel ute.
Jag hade också en folkdräkt en gång. Men ingen huvudduk, eftersom jag inte var gift då. Till den dräkten hade man en krans med band som hängde ner på ryggen.
Dräkten är såld sedan länge. Så igår vid Nobelmiddagen tog jag på mig silverlamefodralet. Det blev stiligt det med! Litet sparsmakat liksom.

Snäckskalsdalen. sa...

Bättre att använda det än att det bara ligger! Vacker dräkt är det!
Agneta kram

Marie-Louise Nilsson sa...

Det är bra att sakerna kommer till användning, men det vore väl tråkigt om sjalen blev förstörd :O Tänk att du har en sådan fin dräkt. Den ska du vara stolt över. kram på dig.

Oljekritan sa...

Men vad snygg du skulle vara i den vackra dräkten..vad annars en sådan dag..
kram kram kram