fredag 20 april 2012

Håll i er...

jag har bakat i dag...eller snarare rört om i en bunke.
Jag bakar väldigt sällan(nästan aldrig), tycker inte att det är roligt!
Men jag är en "hejare" på att laga mat, både riktig gammal husmanskost som gourmemat. Experimentera mycket och använder aldrig recept!

Men nu till mitt bröd! Smakar himelskt och jag ska chockera min väninna(som bakar allt)
och ta med detta brödet som pressent när vi ska dit i kväll.
Troligen svimmar hon i hallen.....La Monique kommer med BRÖD!




Rört om i en bunke: 2 dl majsmjöl, 1dl sesamfrö, 0,5 dl linfrön, 0,5 dl solrosfrö och 0,5 dl pumpakärnor, 0,5 tsk salt-tillsätt sedan 0,5 dl rapsolja & 3 dl kokande vatten.
Bred ut på en plåt, ugn 150 g i 60 minuter. Lätt som en plätt och smakar så gott!
Tror att de kan vara nyttigt också....*fniss*...När brödet var varmt strödde jag lite flingsalt över.







Nu önskar jag er alla en skön helg. Var rädd om er och och glöm aldrig bort att ni alla är värdefulla och unika.

Nu "duttar" jag på mig av den fina parfymen och drar....







Dagens Tänk: Lycka är att minnas gårdagen
drömma om morgondagen
och leva i dag.

Kram Kram och Vink Vink.

21 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Spännande bröd, ser gott ut. Hoppas du får en fin kväll.
Kram Birgit

Gunnel sa...

Det ser verkligen smaskigt ut och låter väldigt nyttigt. Jag har skrivit av receptet. Det ära lltid en början. Ha så Trevligt ikväll.

Anonym sa...

vilken fin gåva du fixade ihop bara så där. Kram och hoppas du har en trevlig kväll. kram

Villa Ryttarängen sa...

Underbara du! Vi har ett och annat gemensamt bestämt och när man vill så går det bra att baka också. Älskar ettiketten... Kram Pia

Fru Venus sa...

Kram vännen :-)

Monica sa...

Låter som ett spännande bröd!
Bakar gör jag ofta, men det blir nästan bara Aggies bullar, dom är såå goda!
Hoppas att ni får en rolig kväll och en skön helg!
Kram från namnen!

Äventyret framtiden sa...

Jag skall testa receptet! Tack för tipset!

Ha en fin helg!

Kram
Karin

Oljekritan sa...

Mumsigt...kopierar detta...och lägger in i ugnen..
Önskar dig en fin helg..kram Karina

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag som älskar att baka, det ser ut som något mellan bröd och knäcke, har jag rätt, tro? Hur som helst, det verkar jättegott, tycker om mycket fröer och sånt!
Agneta kram

lavendia sa...

Jag svimmade inte, men överraskad blev jag. Mycket gott kex/knäckebröd. Passade utmärkt till nässelsoppan, eller hur?

Herr Nilssons Fru sa...

Haha..hoppas din väninna mår bra efter chocken:) Ser gott i gott ut!! Jag bakar inte heller så ofta, men de händer. Gillar kakor bäst, svåra jobbiga små kakor, de e grejer o en fin utmaning.

Go helg favoM

Kramiz

A House With A View sa...

Åhå nu är bloggerskan på G!!! Ser suuuuuuuuuuuuuupergott ut!! Och nyttigt:))) Du får lova att berätta vad väninnan sa när du gav henne den finfina presenten:)))))

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Äppelblom sa...

Mmmm, det såg gott och nyttigt ut!
Önskar en fortsatt trevlig helg!
Kram

bakom berget sa...

Ja men du....va duktig du var som bakade fast du inte gillar det. Men det ser himla gott ut och nyttigt! Det där kanske man skulle ta och testa!
Hoppas du har en skön söndag. Här bara regnar det.
KRAM.

Anonym sa...

Snabbt och enkelt när man bakar är bra för jag är ingea!n direkt bagare heller, gillar mer matlagning precis som du. Tack för tipset, ska prov

♥ Carina ♥ sa...

Det där brödet såg ju smidigt ut att baka.
Jag tackar för receptet och döper det till La Monique's bröd :)
Kram kram

Arja sa...

Halloj!
Härligt att överraska med hembakt ;O) Fina kort du har gjort,
men nu blir jag allt nyfiken hur du gör ditt eget papper?
Önskar dig en fin fin start på veckan. Kraam Arja

Ninja sa...

Ett bak i min smak.....kopierar allt utom majsmjölet det byter jag ut mot bovete eller valnötter eller både och.....

Irenes tavlor sa...

lätt som en plätt verkar det vara att göra ditt bröd, det ska jag prova någon gång när jag gör soppa, kanske bjuda någon på lunch, kram från mig

Tre Tanter sa...

Tack för dina rara ord om vår blogg, ha en trevlig vecka, 3 tanter

Ninja sa...

Majsmjöl ingår inte i min diet annars är det jättegott :)