torsdag 21 oktober 2010

Spegel spegel

på väggen där, säg mig vem som vackrast är....
en av vår "extra kryddor" som filosoferar över livet?


Man undrar vad som "rör" sig i ett litet barns huvud...
troligen MYCKET....livet som är i sin linda

Brukar själv fundera över vad jag kommer ihåg av min egen barndom
Oftast är det utvalda fragment, som tex. känslan av när jag var sjuk & låg på sjukhus
Hade krupp och jag kan känna varma vattendroppar droppa ner på mina fötter. På den tiden fick alla krupp barn ligga i ett tält: ställning över sängen med filtar/lakan över. Längst ner i fotändan stog en "vatten kokare" som gav en fuktig luft i "tältet" ( detta skulle göra att luftrören vidgades)

Även dofter kan jag komma ihåg: mamma som bakade bullar och jag fick äta dem varma med ett glas mjölk till.

Till sist att jag varje dag skulle upp på kökssoffan och mor knöt en stor rosett i mitt hår. Viktigt att rosett färgen skulle matcha min klänningen.Slut funderat för i dag.

Önskar er alla en bra Dag & glöm inte bort att ni alla är värdefulla.
En extra speciell tanke går i dag till en underbar vän som för tillfället har det "jobbigt"....hon tycker om dessa blommor....Dagens tänk: En riktig vän är en som träder in
när övriga världen träder ut.

15 kommentarer:

Anki Nilsson sa...

Ohhh. vilken underbar bild av ett vackert tänkade barn!!
Barndomens dofter. Doften av min morfar har för evigt ebbat sig fast i min näsa. Älskade morfar så gott o mild hans doft var.

Dagens tänk = kanon bra o sant.

Ha en skööööööön torsdag
Kramiz Kramiz

Renée sa...

Detta med barndom är så viktigt. Jag har alltid pratat mycket med min flicka om precis allt. Nu när hon börjar komma i puberteten så märks det att pratet har hjälpt, hon är inte rädd för att prata om någonting! Själv skulle jag aldrig ha vågat prata om sådana saker med min mamma för henne gick det inte att prata med på det viset...
Ha en underbar dag och hoppas dina kryddor gör hela din dag solig!

Tantaluran sa...

Fin bild! Ja, minnen från barndomen ploppar upp ibland. För mig är dofter det som är mest facinerande (hur stavas DET då??).

Så som livet är sa...

Så underbart!!! Ska leva på detta idag!
Du skriver så fint.
Kram

Fru Venus sa...

:-) Kramar i massor!

Monica sa...

Ja, visst är det lustigt=konstigt, vilka saker man minns från tidiga barndomen! Såna saker, som ingen kan ha berättat för en, som hur man kände, hur det luktade etc.!
Ha en fin dag, kram, namnen

Monica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Alexandra sa...

Så fin bild. Underbar krydda! :-)

Önskar dig en fin dag också.

Kram

Marie sa...

Gisses!!! Vilken goding ni har där :-). Ja du, om vi vuxna kunde höra vad de små funderar på. Tror vi skulle lära oss mycket. Du är alltid så snäll och ger så fina kommentarer. Värmer ska du veta. När bär det av till paradiset igen? Snart drar jag och Lilla F till London på shopping några dagar. Lääääängtar så. Att få rå om henne själv i lugn och ro. Att ha tid att umgås, prata, mysa, strosa, slösa på kärlek och pengar, äta gott..................Jag är lycklig som lever det liv jag gör. Kram till dig och de dina. Hoppas alla mår bättre och att ni kan njuta av extra kryddorna som precis anlänt.

Ninja sa...

Fin bild på barnbarnet...barndomsminnen jo, jag har en del. Tar inte med dem här det skulle bli alldeles för lång kommentar.

Mor Tuta sa...

Vilken liten goding, visst blir man varm i hjärtat att bara titta på dom.
Håller med om att barndomsminnen poppar upp ibland.
Stämmer det var Linköping vi passerade, det är ju våran "stad"
Kram Birgit

Anonym sa...

Vilken söt liten rufsetufse! Mina tidigaste minnen är från fyraårsåldern, dessvärre inte speciellt trevliga...
Hulda

Stina sa...

Helt fantastisk bild på "gullkryddan" - den säger verkligen mer än tusen ord. Ett av mina första barndomsminnen är också från när jag låg på sjukhus, det var både hemskt och spännande.

Sv: Nä, jag är inte alls blåögd...varken på det ena eller andra sättet :) Jag har mörkbruna ögon...ibland svarta :))

Snällt att du håller tummarna för mig....det kan jag behöva.. Det är inget "riktigt" jobb, men det kanske kan bli så småningom. Ha det så gott.... Kramiz

A House With A View sa...

Vad kul att få ta del av dina funderingar Monica! Jag har alltid varit intresserad av folks berättelser, kan sitta hur länge som helst och lyssna! Kanske bra då att jag har det arbete jag har, att lyssna på människor om dagarna :) Inte kul att ha varit så sjuk som liten... Visst har vi både roliga och lite mer trista saker som etsats sig fast i minnet, sådant är livet - sorg och glädje! Tack för ett fint inlägg! Och vilken störtskön liten krydda, fniss!!

Stoor nattizkramiz aka

Joakim sa...

Hej Monica!

Vad kul att du har hittat mig, för du har nämligen hittat helt rätt. Självklart kan jag hjälpa dig, inga som helst problem. Skulle kunna fila ihop en snygg header åt dig, det blir nog inga som helst problem.

Det som är, är att jag just nu har rätt mycket att stå i, designmässigt. Så, jag tänkte fråga, lite trevligt sådär, hur mycket du kan tänka dig att betala för designen? Så kanske du kan få slinka före i kön :)

Hör av dig!

MVH Joakim Forsberg (http://joakimforsberg.se)