måndag 11 april 2011

Funderar....

För cirka ett år sedan satt jag på denna tråkiga gråa slitna träbänk och funderade över vad som var viktigt och vilka insikter jag hade samlat på mig av livet. Skrev även om det i min Blogg. Jag är så glad/stolt att dessa insikter & tankar "håller" fortfarande......


Så här skrev jag:


Le och var din egen glädjekälla. Skratta, slappna av och njut av livet. Lev i nuet. Var ödmjuk och känn tacksamhet över att "bara" finnas.....


utlopp för hela min potential. Vara en god vän. Acceptera och förlåta. Fokusera på kärlek, älska mig själv och därmed mååååånga andra.


NJUTA AV LIVET och dess sötma.


Nu önskar jag er alla en fortsatt bra vecka och glöm aldrig bort att ni alla är värdefulla.


Lady och Lufsen alias jag och min man( vi kallar oss så)...*fniss*..


Dagens tänk: Med åren lär man sig vad som är viktigt och vad som är oväsentligt.Tjingeling.

14 kommentarer:

Ninja sa...

Leenden smittar och jag tror att ett avslappnat läge förlänger livet. Den som inte är ödmjuk lär sig inget nytt. Om man inte älskar sig själv finns ingen kraft att älska någon annan. Att älska sig själv är inte detsamma som att vara självisk. Vilken bra tänkarbänk du hittade :)

Oljekritan sa...

Tack...det är så fina ord,tar dem direkt till mig coh ...opppss..Mår redan jättebra...kul!!

Polargrevinnan sa...

En riktig tänkar-bänk den där. Många tankar som du delar med dig. Vi behöver stanna upp ibland och sända livet en tanke - lever jag som jag vill,har jag lärt mig livets svåra gåta, älska, glömma och förlåta, ja, listan kan bli lång. Vi alla gör nog så gott vi kan.
Ha det bra.
Kram Viola

Renée sa...

Du har så rätt, man kommer långt om man är positiv och ler åt världen! KRAM

Snäckskalsdalen. sa...

Du är klok du! Positiv och glad, det är rätt, det.
Agneta kram

Anonym sa...

Hej vännen!

Mycket bra skrivet, jag håller med fullständigt! Tänk vad bra det skulle vara om det fanns fler som du! ;) (Å jag själv oxå då förstås, hehe!)

Ha det gott, kramar Ulrica

Mor Tuta sa...

Tänkvärda ord, att älska någon och att vara älskad, det är stort.Ni är så fina som Lady o Lufsen, jag tror vi är något liknande, känns det som. Hur går det med dej och din kamera?
Önskar dej en fin fortsättning på veckan
Kram Birgit

Stina sa...

Vi behöver alla ta oss en funderare emellanåt, det är nyttigt för själen...även om det kan göra ont också ibland... Jag försöker både le och skratta åtminstone en gång om dan, fast det brukar bli mer :) När jag var hos min läkare i höstas och hade ett extremt högt blodtryck så satt vi och pratade en stund och skrattade lite...då gick blodtrycket ner, inte till normalnivå, men ändå. Hon sa att skratt faktiskt har en positiv inverkan på trycket, men det visste jag nog redan, för visst mår man mycket bättre när man har roligt...
Kram på dig käraste Monica, tänker på dig....

Monica sa...

En sån där tänkarbänk skulle man kanske behöva...
Kram, namnen!

A House With A View sa...

Haha, vad jag skrattade åt din kommentar hos mig!!! Och jag vill då ABSOLUT INTE bidra med att du ska trilla av pinn i motionsspåret Monica, haha :))))

Vilket tänkvärt inlägg, det är du i ett nötskal, reflekterande, ödmjuk inför livet och med en alldeles särskild förmåga att se det ljusa i tillvaron. Det är det verkligen inte alla förunnat. Men nog är det som du skriver, att med åldern kommer också visheten in allt mer. Tänk hur det skulle vara om vi hade den från början, hur skulle livet te sig då?? Livet är en skola och det mottot försöker jag leva efter, vi lär så länge vi lever. Visheten kanske kompenserar det krämporna ställer till, haha. Shit, var det jag som skrev det, jag har ju för fanken åldersnoja ju :))) Se där, jag börjar visst bli till åren, haha.

Stooooooooooooooor kraaaaaaaaaaaam aka

Anki Nilsson sa...

Du lever verkligen efter bra motto, jag försöker också leva så där. Livet blir så mycket behagligare då. Du är min favoMonika.

Kramiz Kramiz

Ting o Tankar sa...

Fina och kloka du!
Kram.

Camilla sa...

Finfina ord!
Läste på dörren intill jobbet häromdagen
några tänkvärda ord också;
"Möter du en människa utan leende - ge dem ditt!"
Jag tyckte att den var fin.
Ha det gott

Anki Nilsson sa...

Men Monika då...sitter du kvar där på bänken o filosofera fortfarande.....ja se min favoM, hon kan konsten att bara vara o njuta av livet.

Kramiz Anki