söndag 18 juli 2010

Glass i stora lass....



har jag gjort i går. För snart kommer de stora Glass-experterna "extra kryddorna" Då lär man få höra om det smakade bra...*fniss*....Har glassmaskin, men det tar ca. 30 min att göra 0,5 l glass. Har nu testat att smaksätta med bla: basilika, annanas-mynta, lavendel, kanel, rabarber, choklad, jordgubbar och självklart vanilj. Hoppas att de nu faller "panelen" i smaken.

Kvällen tillbringade vi med vänner nere vid Vätterns strand. En underbar ljummen kväll med gitarrspel, sång och gott tilltugg.

Önskar nu alla en skön dag & glöm inte bort att ni alla är värdefulla.

Dagens tänk: Vad kärlek är, vad det är att älska,
vet blott den som älskar.

Sommarkramar från mig.

18 kommentarer:

Monica sa...

Vilken vacker bild!!!
Och de små "kryddorna" blir säkert förtjusta i all god glass du har gjort!
Ha en skön söndag, kram, Monica!

Renée sa...

Glass... I love it... Men det ska vara RIKTIG glass naturligtvis. Jag har tänkt att köpa mig en glassmaskin för då vet man ju vad som är i det. Jag är lite larvig med sånt, alla matvaror innehåller så mycket onödigt nu för tiden så man blir rädd när man tänker på det...
Ha det bäst!

Livsnjutaren sa...

Ohh vad jag blev läskad nu, Jag är en riktig glassnörd;)

Fru Venus sa...

Du påminde mig om att jag behöver byta ut kylblocket till min glassmaskin... Det ser så gott ut!! Mailar dig ikväll, KRAM!

Snäckskalsdalen. sa...

Gott!
Vilka fina kryddor du har, landen ser helt perfekta ut, men ändå charmigt rufsiga. Härligt.
Måste bara fråga, är du tillbaka i bloggandet igen? Det är väldigt trevligt OM du är det!
Agneta kramar

Maria sa...

spännande med hemmagjord glass ...hoppas det smakar :)

Mor Tuta sa...

Gott med hemgjord glass, förstår att det går åt för det gör det även här. Det låter så mysigt att få sitta vid Vätterns strand och lyssna på musik. Vi var också och lyssnade på fin musik vid vår sommargård i går. Det enda regn som kommit här var det som kom under denna timmes konsert. Men det fanns tak och paraply.
Ha det gott och var rädd om dej
Kramar Birgit

Så som livet är sa...

Skulle liksom vilja smaka lite, bara ett litet smakprov. Spännande smaker. Ambitiöst!
Kärlek är vackert! Kärlek är underbart. Kärlek är nästan allt! Kram

Viola sa...

Spännande smak på den glassen, nästa vecka har jag öppet som vanligt, to-fr 12-18 och sö 12-17, ha en fin vecka, kramen

Cia40 sa...

Jag är så GLAD, att du finns, och FÖRGYLLER min dag!!!:)Jag är så GLAD att du finns och förgyller andras dag!:)
Jag är så GLAD att du finns och förgyller DE DINA!:)
TACK!!!:)För att du finns HÄR !:)
GLAD i dig,KRAAM Cia:)

A House With A View sa...

Vad spännande att testa olika varianter hemmagjord glass! Vilken lyx för panelen att bli bjuden på det, hihi. Underbar bild från stranden!

Önskar dig en bra dag!

Kramizar från aka

Marie sa...

Gosiga vännen. Oj, oj, oj vad mina smilband drogs uppåt när jag läste inlägget om salsan (ja inte tomatröran då ;-)). Ni är såååå tuffa du och Lufsen. Och ni kan det där att ta för er av livets goda. Love it!!! Spännande smaker du väljer i din glass. Basilika och lavendel har jag aldrig provat, men rabarber och kanel är en höööööjdare. Mysigt med extrakryddorna och jag förstår att de har bra koll på alla glassar som är ätbara, ha, ha. Måleriet av garaget går framåt och jag känner veeeeerkligen av det kan jag lova. Axlar och skulderblad och vi ska inte tala om nacken, puh. Ja, ja slutgnällt var det allt nu. Bara på´t igen och se fram emot kvällens belöning...........ett kallt svalkande och läskande glas av Mie´s sommardrink ;-). Puss på kind och kram från hjärteroten.

MARIE sa...

Nä, det var inte jag som kommenterat i din blogg, men vad gör det.Tack vare att du trodde det och skrev en kommentar i min blogg så har vi ju funnit varann. Kul med en ny bloggvän! På återseende.
Mvh Marie
http://palivetsstig.blogg.se

Mor Tuta sa...

Det är inte Skärstad söder om Gränna vi var i nu utan utanför Motala, en gård som heter så.
Men vi har varit där nere i din härhet ocskå och hälsat på.
Ha det så skönt. En av småttingarna har kommit hit i em och ska vara här i veckan
Kram igen från Birgit

Stina sa...

Jo, det hade nog blivit lite tungt i längden...men oj vad bra på konserter, då räcker inte mina 1.68 till. Och jämt ska alla två meters typer ställa sig framför en, det slår aldrig fel :) Har ni mumsat i er all glassen nu? Det händer att jag gör egen, men eftersom jag inte har någon glassmaskin är det lite bökigt, så det blir oftast OTTO:s istället :) När jag gör chokladmousse brukar jag dubbla satsen och frysa det som blir över - funkar fint som glass....men det är ju inget man blir smal av precis :) Ha det så jättehärligt med alla dina nära och kära!! Kramiz

Peacerosen sa...

*dreggel, dreggel*

Åh...en med basilika...kanske en gnutta lime...eller jordgubb...och kanel på en!!!

Går det att mejla en hit?

Kram, Jenny (som hoppar ur "Stigberts" fjäderdräkt)

Stina sa...

Haha...tack snälla du...även om du skojade lite med mig :) Tog fotot på stranden när jag varit ute och gått; helt osminkad och med vindrufsigt hår, så som jag oftast ser ut alltså :) Jag blev så ledsen när jag läste om kissen, hoppas det löser sig, det gör ont i hela mig.... Min lilla sötnos mår förträffligt bra, men hon rymmer flera gånger om dagen, dock inte så långt :) Nu måste jag rusa, ska med bussen till stan och imorgon är det dax för AF-träff igen :(
Och du har ny layout igen ser jag....snyggt, men den andra var också fin... Ha det gott vännen, vi hörs! Kramiz

Polargrevinnan sa...

Glass - sommarviktens förstörare. Men är det sommar så är det. Kul med nya smaker, men jag har ingen glassmaskin så jag får hålla mig till vad handeln erbjuder. Valnöt och romrussin är mina höjdare.
Härlig solnedgång - tillika i vänners lag = med perfect kväll.
Kärlek är ett måste om livet skall kännas meningsfullt - Kärlek till min älskade - till barn- och barnbarn - till min nästa - till naturen. Det är inte svårt att älska.
Kram Viola