onsdag 19 maj 2010

PS:

Slut ögonen och "se själva" hur detta såg ut: Jag hämtade min vän vid utsatt tid, dörren öppnades och där stog min underbara vän färdig för avfärd. Längd på vännen( ca. 1,54) vårkappan på( 1940-talet) beige med bälte i midjan. På huvudet vårhatt(större modell) från samma år tioende. Mörkbruna tjocka strumpor(de är ju forfarande kallt). Sedan tittar jag ner - där sitter ett par bruna skinnskor(Herrmodell storlek 43 från hennes avlidne son). Undrade försiktigt varför hon hade dessa skor: jo, jag har så besvärligt med fötterna & då är det bra med stooooora skor.
Tillsaken hör att min vän inte har sååå lätt att röra sig, men vi "fixade"& trixade trappor och in i bilen och in i kyrkan. Oj, vad vi njöt!!! Jag hämtade kaffe o smörgås och vi riktigt myste i den relativt tomma kyrkan. Sedan fick min vän esskort hem och upp för alla trapporna med de stora skona. Men det gick bra! Vi satt och pratade om dittan o dattan. Sen slog de mig en sak: ingen radio, TV, dagstidning. Hur får hon reda på allt??? Jo du Monica, de är så bra: jag sätter örat mot väggen till grannen o då hör jag nyheterna från grannens TV.

Förstår ni nu att denna vän tycker jag såååå mycket om. Jag är så tacksam och känner sådan ödmjukhet över att hon vill vara min vän!

PS: beställde tid till doktorn för fötterna.

9 kommentarer:

Gudrun sa...

Så härligt med vänskap där man befinner sig på samma våglängd.
Där spelar inte ålderskillnad någon roll.
Vänskap är viktigt, det finns de som säger att får du en riktig vän under livet så kan man vara glad.

Önskar dig en bra dag.

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha ... en sådan vän skulle jag kunna tänka mig, med storlek 43, ha,ha. Snällt av dig att ta hand om henne och hon verkar riktigt smart *ler*! Undrar bara vilka "nyheter" hon hör ....
:)

Stina sa...

Helt underbart...vilken kvinna!!! Jag kan se henne framför mig - en tvärhand hög och med dessa Janne Långbenskor :) Oj, vad jag önskar att jag hade en sådan vän... Ålder har verkligen ingen betydelse när det gäller vänner; jag har både yngre och äldre än mig själv, man lär sig något av alla.
Jag skriver också en del "vanliga" brev, bland annat till mitt fadderbarn. Jag älskar att skriva för hand, sitter jämt och klottrar exempelvis när jag pratar i telefon.
Vilken härlig bild på mannen och barnbarnet - utstrålar så mycket kärlek...
Ha det gott vännen...vi hörs.. Kramiz

Mor Tuta sa...

Jag kan se er framför mej, ett härligt par...
Kantorn som jag tror han är, heter Brolin.
Kram Birgit

Ninja sa...

Underbart helt enkelt.....tänk vad mycket det ger att ha vänner i olika åldrar. Jag har lagt till en reseskildring på mina sidor i sidokolumnen där har jag skrivit ner lite tips om min Mallorcaresa.

Marie sa...

Vilken vän du har i denna kvinna. Ett original må jag säga som verkar sååååå härligt underbar. Din lilla historia fick mina smilband att åka upp-upp-upp. Kramen.

Cia40 sa...

Man får SÅ mycket gädje av denna härliga vänskap som ger en kraft,och förgyller tillvaron på många sätt!:)
Behöver inte vara så stora händelser för att man ska bli så glad :)
Tänk vad spännande det måste vara att sitta vid väggen och smyglyssna på grannens TV, din vän verkar vara en alldeles underbar liten dam!:)
Vad glad jag blev att du tyckte om "nissarna"
Mina små "nissar" brukar jag göra under vinterhalvåret, ibland blir någon en present till jul, och några pryder lite här hemma:)
Kram Cia:)

Stina sa...

Go´morron vännen... Ja, du ser rätt...jag är redan vaken och på G. Ska ge mig iväg ut till stugan och förhoppningsvis bli färdig med städningen idag. Hörde just på radion att det ska bli åska och regn :( Men jag ger min iväg ändå och hoppas på det bästa. Nu kan jag ju inte gå och lägga mig igen :)
Det där med att hitta en vettig karl...inte helt lätt... Har du någon på lager???
Sen ska det vara någon som står ut med mig också...haha..tror inte den mannen existerar i verkligheten :)
Ha en bra dag kära du....vi hörs senare ikväll..om jag orkar.. Kramiz

Marie-Louise sa...

En härlig go och underbar vän har du och så kreativ. =) kramar