måndag 7 juni 2010

Tack för ide'n....


Fick igår av en av mina Bloggvänner en liknelse som jag aldrig tidigare tänkt på....att min man & jag är som Lady & Lufsen. Tänk vad rätt hon har.....(tack Mie)
Så här såg det ut igår när vi åt vår middag ute på Restaurang.
Men idag är det ny dag och verkligheten har kommit ifatt.
Min man jagar scoop (journalist) idag och själv jagar jag efter dammråttor.

Önskar nu alla en bra dag och ni vet att ni alla är värdefulla.

Dagens tänk: Man måste leva för att älska livet.

12 kommentarer:

Gafflan sa...

Gjorde ett tappert försök att jaga dammråttorna igår. Hårt jobb är det att ta reda på alla.
Ha det bra!

Stina sa...

Go´morron kompis! Tack snälla för kommentaren...och alla andra goa kommentarer som du jämt bjuder på...de värmer mitt hjärta när det som bäst behövs. Regnet öser ner och det är mörkt som mitt i natten, men det är inte helt fel eftersom jag troligtvis sitter fast i tvättstugan mest hela dagen. Det känns som jag har tonvis med tvätt - hade ju övernattningsgäst förra veckan och sen har jag en del från stugan. Stackars dig som ska putsa alla de små rutorna.... Visst är det vackert med spröjsade fönster, men ack så mödosamt och tidskrävande när de ska rengöras. Du får ge dig själv någon sorts belöning när du är färdig...kanske en glass :)
Den där rabarberpajen hade nog inte runnit över om jag hade använt en något större form. Gjorde bara halv sats och tänkte att det skulle funka med lilla formen, men se det gjorde det inte. Inte så himla kul att få ugnen full av socker/smör gegga - slängde i och för sig in folie efter ett tag, men då var olyckan redan skedd.
Receptet är enkelt: Till fyllningen 400 g rabarber i bitar, 1/2 dl vetemjöl, 2 dl socker, 2 ägg blandas samman, häll ut i botten på en inte alldeles för liten form :)
Till knäcktäcke 2 dl mjöl, 4 dl farinsocker, 200 g smält smör blandas samman och hälls sedan över fyllningen. In i ugnen 200 grader i 45 minuter - serveras med glass, vaniljsås eller grädde. Det finns viss risk för sockerchock :) Ha en bra dag, vi hörs! Massor av blöta kramar från Skåne...

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha ... ja, hoppas ni delar på köttbullen! Mina kontraster är bl.a för jag tänker tankar som: undrar när hon slutar skolan ... i morse. (kände mig dum *ler*). Men, hon tog ju studenten i förra veckan! *ler* Vemod för att hon skall resa utomlands själv med vän ... pirrigt med!
:)

Monica sa...

Vilket gulligt par ni är...
Här är det regnigt och grått idag men det är faktiskt rätt skönt, för det är en del, som måste göras inomhus...
Ha en bra dag bland dammråttorna!
Kram, Monica

Tantaluran sa...

Var koooommer dom ifrån egentligen, dammråttorna alltså??

Så som livet är sa...

Underbara kloka '' dagens tänk'' du har... Kärlek i massor, det är det allra värdefullaste!

Tigris Predikantan sa...

Tack! Kändes både äkta och varm *ler*!
Ha det gott denna sjunde junidag!

Fru Venus sa...

Öppna dörrar så att det blir korsdrag och be att de flyger åt fanders! Dammråttorna alltså ;-)

Marie-Louise sa...

Det har jag också tänkt på, lady och lufsen som du och din man. Lika goa och glada. =) Bra förslag från Mie. Jag ser att du har haft en toppen helg, det har jag också haft. Nu har jag en vecka ledigt, golvet i köket ska läggas den här veckan och på fredag är det student. Ha det så gott min gullhöna. Kramar i massor.

Anonym sa...

Härligt att läsa om din gulleman! Jag har en likadan! Vilken tur vi haft! Så roligt uttryck: min man jagar scoop och jag dammråttor! hahaha....
Allt gott!
Hulda

Stina sa...

Hur känns det i de förtvinade musklerna? Har mannen smort in dig i tigerbalsam? Det kanske man kan använda på min onda trampdyna...undrar om det funkar :) Själv har jag sysselsatt mig med tvätt och mangling idag, inte lika skoj som fönsterputsning förstås :) Nu ska jag krypa ner mellan rena, nymanglade lakan...mmmmm... Men Ester gillar det inte, det doftar alldeles för gott, hon placerar sig nere vid benändan på överkastet i ett par nätter. Sov så gott, vi hörs! Kramizzzzz

Marie sa...

Jamen där är ni ju ;-) Puss på kinden.